Comuna Fantanele judet Suceava

foto

 

 

ADMINISTRATOR  SITE  IONEL  CURCAN

Sunt multumit ca am avut buna initiativa, fiind promotorul promovarii satelor componente comunei Fantanele in lumea virtuala a internetului. Am fost primul care am scris despre comuna Fantanele, pe unul dintre cele mai mari site-uri enciclopedice Wikipedia, primul articol fiind cel care l-am si publicat de altfel in urma cu cativa ani (1999) intr-o revista bucovineana, despre Biserica de lemn din Banesti. Apoi am adunat informatii despre istoria, geografie, scoala etc. a acestei comune, au urmat articole despre satele componente comunei, bloguri, pagina de stiri si multe imagini, toate au fost promovate si pe site-ul stirile locale fiind preluate apoi si de alte site-uri si apoi le-am pus pe motoarele de cautare si pe directori web. Au urmat apoi imagini video cu diferite activitati din comuna puse pe diferite servere sau site-uri exemplu you tube etc. Apoi mi-am imbogatit activitatea aducand noi articole despre alte comune, despre gara din Burdujeni etc. Am pierdut zile si luni in fata calculatorului, dar raspunsul consta in faptul ca sunt multumit atunci cand intru pe trafic si vad ca paginile imi sunt accesate din tara si din afara tarii , precum si publicarea articolului cu Biserica de lemn din Banesti pe unele reviste crestine de notorietate cum ar fi revista Crestin ortodox si revista cultural - crestina Glass Comun , precum si in Monitorul de Suceava tot ce am facut si o fac este din pasiune, pentru traditie si sat.

Satul e vatrã a unui echilibru spiritual, a unei lumi trecute si prezente care pune în valoare locurile si alcãtuieste scara timpului. Memoria unor vremuri trece exclusiv prin vocile lumii satului, care în cãlãtoria ei, de aici spre dincolo, plânge, se bucurã, ori cautã unduirile doinelor si ale baladelor. Cautã poezia vietii purtãtoare de adevãruri, poezia rostirilor strãmosesti, cãlãuzitoare prin mrejele existentei ce identificã rosturile unor vremi si ale unei lumi care vesniceste în aceste originale alcãtuiri, în aceste configuratii rurale ce constituie zãgazuri împotriva uitãrii. Prezenta sacrului în inima acestei lumi are si ea atributele vesniciei, sacru însemnând tot ce putem dãrui din sufletul si din avutul nostru pentru a crea vesnicie.

Doresc sã ne întoarcem cu o întreagã lume cãtre rãdãcini, cãtre acel spatiu, miraculos care se numeste copilãrie, care se numeste sat. Doresc cu puterile noastre adunate la un loc, sã investim în capital uman, în inteligenta pe care neglijând-o o putem risipi, ori pierde, si asta ar însemna stingerea treptatã a tuturor frumusetilor dãtãtoare de energii, care ne-au fost reazem.. El este cultural, educativ si de protectie a valorilor umane si izvorãste din solidaritate pozitivã. Copilul plecat din sat peste ani si ani se întoarce cãtre locul natal ca spre un paradis regãsit. Se întoarce cãtre pãrinti, ori cãtre amintirea lor. Se întoarce lângã lumea veche si nouã, unde-si cautã clipa de liniste.

 

A ne întoarce în lumea din care am plecat, înseamnã a ne aminti de moarte, dar mai înseamnã a ne aminti totodatã de sufletul vesnic purtãtor de credintã si de izbânzi. Faptele noastre bune vor da glas înalt vesniciei. Binele e o victorie permanentã asupra timpului. Binele rãmâne lucrul cel mai liber al personalitatii umane, iar în cazul în care el devine un element dinamic, nu te lasã sã mori. Cioran, profetul iubit al unei întregi generatii de tineri, care si-au asumat ca si el, exilul ca destin, scria cu mare tristete,despre imaginea fals oribilã, nedreaptã si dispretuitoare a României în Europa civilizatã si sugera cã nu se poate vorbi rãu despre sãrãcie, dar în acelasi timp, aceastã lume nu poate fi iubitã dacã nu este suficient ajutatã pentru a traversa desertul cãtre o oazã de nãdejde.


  FORUM IONEL CURCAN