Comuna Fantanele judet Suceava

foto

 

 

 

29.04.2009   
 Accident rutier
Patru persoane care se aflau într-un autoturism BMW, printre care şi doi copii, se pot declara norocoase după ce au scăpat cu răni uşoare, deşi s-au răsturnat de mai multe ori cu maşina.

Accidentul s-a produs marţi după-amiază, în jurul orei 16.45, pe DJ 290, în apropiere de Fântânele.

Din cercetările poliţiei rezultă că Ionuţ Nazarie, un tânăr în vârstă de 18 ani, din Fântânele, aflat la volanul unui autoturism BMW, ajuns la intersecţia cu un drum de ţară care face legătură cu satul Stamate, a intrat cu viteză excesivă în depăşirea unui motoscuter, cauză din care a pierdut controlul asupra volanului, ieşind în decor.

Vezi tot articolul     Monitorul de Suceava

Traditii de Anul Nou

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele miracolul Naşterii Domnului, a sfârşitului şi începutului de an, a morţii şi vieţii. Însuşirea fundamentală a acestor sărbători este bucuria şi încrederea cu care omul întâmpină trecerea de la anul vechi la anul nou, începutul unei noi etape din viaţă, fiind începutul unei noi perioade de vegetaţie din viaţă sătenilor.

Acesta este momentul de a saluta cu mare bucurie venirea anului nou, de a-l întâmpina cu cântece şi jocuri, daruri, petreceri şi urări exprimate prin  tradiţii şi obiceiuri cunoscute fiind: Colindele, Capra, Ursul, Steaua, Pluguşorul, Sorcova etc.

 Vezi tot articolul  Monitorul de Suceava

Biserica de lemn din Banesti

 

Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” din satul Băneşti, judeţul Suceava, este un lăcaş de cult ortodox care a fost atestat din perioada anilor 1705-1707. O importanţă deosebită din punct de vedere cultural o prezintă faptul că în cimitirul de pe lângă această biserică se odihneşte bunica lui Mihai Eminescu, Paraschiva Iuraşcu, mama Ralucăi Iuraşcu.

Vezi tot articolul  Monitorul de Suceava

Nunta de Aur

Picture
La împlinirea a 50 de ani de căsătorie de către 17 cupluri din comuna Fântânele, Primăria şi Consiliul Local al comunei Fântânele a organizat pe data de 26 decembrie 2008 o festivitate ce a debutat cu un tedeum religios oficiat de preotul Marţineac Ilie la biserica Sfântul Gheorghe din satul Băneşti, urmat apoi de înmânarea unor premii în bani, diplome, flori şi şampanie. În continuare, cuplurilor li s-a oferit o masă festivă, ocazie cu care  s-au depănat amintiri despre viaţa lor, amintind de faptul că reţeta succesului longevităţii căsătoriei lor este: iubirea, îngăduinţa, încrederea în partenerul său precum şi credinţa în Dumnezeu. Este un moment unic din viaţa lor şi un exemplu de urmat pentru noi toţi. Primarul Gheorghe Cornea a ţinut să precizeze că nu este prima manifestare de acest gen, aceasta fiind la cea de-a III-a ediţie, şi că îşi doreşte ca fiecare dintre noi să ajungem să sărbătorim Nunta de Aur. Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol oferit de Fanfara din  Stamate, invitaţi fiind Mirela şi Loredana Aanei.

 

    Articol de Ionel Curcan