Comuna Fantanele judet Suceava

foto

                                

 

      Ionut Vieru -interpret

Picture
  Biografie

 Nascut la data  19 septembrie 1981 in comuna Fantanele, jud. Suceava   locuieste  in satul  Banesti.  Provine dintr-o familie de tarani agricultori. Satul Banesti este  aşezat pe malul drept al râului Siret, la aproximativ 30 km de municipiul  Suceava.

 Parinti lui Ionut pe nume Gica si Dorica, sunt oameni simpli, gospodari si cu mult bun simt, ce au stiut sa-si creasca cei 5 copii, ( Gelu, Tudor, Danut, Alina si Ionut) in spiritul crestinesc dar si in cel  al cantecului popular: deoarece si ei au fost la tineretea lor foarte talentati, mama cantand vocal iar tatal la fluier si caval.

A urmat cursurile Scoli Generale din Banesti, apoi Liceul Industrial din Suceava, fiind atestat  ca si desenator tehnic in constructii, arhitectura, urbanism si amenajarea teritoriului.

In 1999 i-a preselectia si frecventeaza timp de 3 ani cursurile Scolii de Arta din Suceava la sectia canto-popular,  aici avandul ca profesor pe Costache Petru. In timpul scoli,  Ionut participa la multiple festivaluri si concursuri din tara unde este laureat si castiga diverse premii si distinctii. Tot atunci isi formeaza un stil propriu de interpretare si acumuleaza o anumita doza de experienta artistica. Reuseste sa intre in vizorul unor specialisti in domeniu (Angela Moldovan, Gelu Severin, Vasile Pohoata...) care l-au si sustinut ulterior in cariera artistica.

  In anul 2000 debuteaza la Radio Iasi cu primele sale imprimari  "   Mandrulita din Veresti"  si  " Cant in cinstea mamei mele"
In anul 2001  inregistreaza primul sau album de interpret intitulat "Strainel ca mine nu-i"  realizat cu orchestra Rapsozii Botosanilor.

In anul 2003 debuteaza la televiziune , iar in 2004 inregistreaza cel de-al 2-lea album intitulat "Am pornit pe-un drum in viata" realizat cu orchestra condusa de Inga si Petrica Oloieru.

  In anul 2007 cu aceeasi orchestra inregistreaza cel de-al 3-lea album de succes intitulat "Am crescut cinci fratiori. Colaboreaza cu mai multe asambluri artistice si este invitat la diferite serbari campenesti si festivaluri folclorice.

 Ocupatia actuala, pe langa muzica, este si cea de comerciant, meserie din care isi si castiga existenta. Are ca hobby pescuitul, si pictura.

  Date contact

Ionut Vieru - Banesti, com Fantanele, jud. Suceava.

  ionutvieru@email.ro

 

          Tel. 0741590384

Vezi detalii
 

 


       

Oltita Todirca

Picture
  Biografie
Nascuta la 19 ianuarie 1963 in satul Slobozia com Fantanele jud Suceava al trei-lea copil din cei patru ai familiei GHEORGHE si ELEONORA TODIRCA. Oltita ca si celalti trei  frati Gica, Geta si Victor participa din plin la viata de zi cu zi a familiei. Parintii tarani simpli si credinciosi ortodocsi fara sa  stie ce rol important joaca in pregatirea copiilor traiesc o viata frumoasa pregatind cu drag painea inca de la semanatul graului. Toate obiceiurile si traditiile de peste an au folosit pentru Oltita mai tarziu ca material didactic. Oltita Todirca termina liceul la Suceava si Scoala Populara de Arta la sectia de canto popular clasa profesor Sandu Constanta . Participa la un concurs de ocuparea postului de solist profesionist la Bacau in 1984 si asa paraseste Suceava fara sa stie ca drumul acesta o v-a face sa devina bacauanca
Vezi detalii